Presentació dels actes del 50è aniversari

Discurs del president

Bona tarda a tothom, agraïts per la presència del Sr. Pere Francitorra, vicepresident primer de la Federació Catalana de Basquetbol, del Sr. Alex Gil, Regidor d’Esports, Transparència i Govern Obert, Polítiques Digitals i OAMC en representació de l’Ajuntament i de tota la família del club bàsquet la Garriga.

Avui ens trobem aquí, en una tarda molt especial, per donar el tret de sortida a la temporada 2023-2024 del Club Bàsquet la Garriga i per commemorar els cinquanta anys de la nostra història. En aquests moments, vull convidar-vos a mirar enrere, no només per rememorar els inicis, sinó per entendre com aquests primers passos han marcat la nostra trajectòria fins avui.

Els primers equips i totes aquelles persones que es van implicar en els primers anys de vida del club no només van jugar partits, sinó que van ser els arquitectes d’un somni. Amb determinació i, segurament amb pocs recursos, però amb tenacitat van obrir el camí que ara seguim. La seva passió i estima per l’esport i el bàsquet en particular, així com la seva dedicació desinteressada i vocació de servei ha esdevingut la nostra herència, i estem profundament agraïts per la seva contribució a la història del nostre club.

Al llarg d’aquests 50 anys han passat pel club més de 1300 persones, cadascuna d’elles deixant la seva petjada única i especial. Però en aquesta celebració, vull destacar el paper cabdal d’algunes persones  com en Roque Soto, Marc Corominas, Joan Esteban, José Pedro, Oriol Sabata i moltes altres que segur que em deixo que han dedicat bona part del seu temps al Club. O aquells jugadors i jugadores, els “one club man o woman” que heu passat tota o la major part de la vostra esportiva defensant els nostres colors (Emma, Pilar, Andrea, Judit, Mou, Miguel, Ferran, els David i un llarg etcètera). Sou un testimoni de fidelitat i compromís amb el club.

Del modest inici amb 12 jugadors i un sol equip, hem crescut fins a tenir aquesta temporada 16 equips federats, una escoleta de bàsquet, 2 equips de veterans i veteranes, més de 200 participants i més d’una vintena d’entrenadors i entrenadores. Aquesta transformació és  testimoni de la nostra dedicació a l’esport i a la formació de les noves fornades de jugadors i jugadores, i és el resultat de l’esforç constant de tots aquells que formeu part del club: el nostre director tècnic, l’equip d’entrenadors i entrenadores i membres de la junta. Cadascun d’ells té un paper fonamental en la creació i consolidació de la nostra identitat esportiva i del nostre model de club i són claus en la transmissió dels valorsCBLG als nostres jugadors i jugadores. El seu treball i dedicació són pilars fonamentals del nostre èxit.

Ara, vull expressar el meu agraïment més sincer a les famílies que any rere any dipositeu en nosaltres la vostra confiança, fonamental per al creixement dels vostres fills i filles. Sense el vostre suport no seríem l’entitat que som avui.

També és fonamental reconèixer i destacar els nostres patrocinadors que creuen en nosaltres i ens proporcionen el suport econòmic necessari per la nostra supervivència: Galval Motors, Disterri i Caprabo, us estem molt agraïts per acompanyar-nos en aquest camí.

Aquesta temporada és especial per moltes raons, i una d’elles és l’estrena de la nostra nova equipació confeccionada per Marc Mart. Aquest disseny, que s’inspira en les equipacions històriques del club, és una mostra del respecte i l’afecte que tenim pel nostre passat.

No vull deixar passar l’oportunitat de mostrar el nostre agraïment a l’Ajuntament de la Garriga per la seva col·laboració i suport al llarg d’aquests anys, així com a la Federació Catalana de Bàsquet per fomentar la pràctica d’aquest esport arreu del nostre territori i una felicitació especial pel vostre centenari.

Per commemorar aquests cinquanta anys, hem preparat una exposició que ens permetrà rememorar els nostres èxits (la inauguració serà el divendres 17 de novembre a la Sala Dameson) i un documental que relatarà les històries i els records que han teixit la nostra història . Serà una oportunitat per reunir-nos i reflexionar sobre el camí que ens ha portat fins aquí.

Per acabar, m’agradaria que recordéssim sempre que som part d’una història viva. En mirar enrere, trobem inspiració. En mirar endavant, trobem motivació. Seguim escrivint la nostra història del nostre club tots junts. Moltes gràcies a tots per formar part d’aquesta meravellosa història. Visca el Club Bàsquet la Garriga!

Raimon Nualart Mercadé, 22/10/2023

Recull fotogràfic

Presentació dels equips de la temporada 2023-2024 i acte de presentació dels 50 anys del club amb un homenatge als primers equips «històrics» del club: el sènior masculí de la temporada 1973 i el sènior femení de la temporada 1983.
Autors de les fotografies: Ramon Ferrandis i el mateix club.