Exposició

La nostra història, el nostre futur: 50 anys. Club Bàsquet la Garriga 1973-2023

Dins del marc dels actes commemoratius pel 50è aniversari del Club, del 17 de novembre al 17 de desembre del 2023, la Sala d’Exposicions Andreu Dameson de la Garriga va albergar una exposició amb l’objectiu de donar a conèixer la nostra història i trajectòria a tots els amants del bàsquet garriguenc.

A través de material d’arxiu com fotografies, vídeos, documents històrics, fitxes, samarretes, retalls de premsa, reportatges més el testimoni d’algunes de les persones més importants de la nostra història, aquesta exposició ha volgut capturar bona part dels moments del nostre passat i que ens han d’ajudar a imaginar i construir el nostre futur.

Aquesta mostra ha estat la culminació de moltes hores de treball, recopilant i buscant materials per il·lustrar la rica història del Club. Cadascun dels elements exposats ha estat seleccionat amb cura per reflectir les diverses èpoques i moments del Club, capturant l’esperit del bàsquet garriguenc al llarg d’aquests 50 anys.

Ens sentim privilegiats de poder compartir aquesta part important de la nostra història amb la comunitat, i ara, a través de la versió digital de l’exposició, obrim les portes a un públic més ampli, permetent que persones d’arreu puguin explorar i gaudir de la nostra història. Així, tots aquells que sentin curiositat per la nostra trajectòria tindran l’oportunitat de connectar amb les nostres arrels i apreciar el viatge que ens ha portat fins a l’actualitat.

Us convidem a explorar amb nosaltres els diferents moments al llarg del temps que han marcat la nostra història.

Plafons narratius

A través del testimoni de cinc persones de diferents èpoques, però totes elles amb un pes molt important en la nostra història, els lectors tindran l’oportunitat de reflexionar i conèixer sobre com ha evolucionat el nostre club al llarg dels anys.

Cada text ha estat elaborat amb cura per reflectir les experiències i punts de vista de cadascuna d’aquestes figures fonamentals per al nostre club. A més, acompanyant als textos, es poden trobar diverses fotografies o documents que enriqueixen i donen context a les narratives, oferint una visió més completa i viva de la història que es narra.

Plafons d’imatges dels equips

Durant aquests cinquanta anys d’història, gairebé 500 equips han tingut l’oportunitat de participar en el club. Això es tradueix en més de 1300 jugadors i jugadores defensant els nostres colors, així com una centena d’entrenadors i entrenadores que han jugat un paper clau en la formació i desenvolupament dels esportistes i esdevenint una peça clau en el creixement i consolidació del club. A més a més, hem comptat amb l’aportació inestimable d’una vuitantena de persones que han format part de la junta directiva i han jugat un paper crucial en la presa de decisions i el suport essencial per al bon funcionament del club i un grapat de pares i mares compromesos, que han assumit el rol de delegats amb implicació i entusiasme.

Afortunadament, hem pogut recuperar més de 330 fotografies que retraten aquests equips. És emocionant poder reviure aquests moments a través de les fotografies i recordar les vivències compartides al llarg dels anys. Esperem que us pugueu trobar en alguna d’aquestes b(v)elles imatges!

Plafó campus de bàsquet

Aplicació web i arxiu digital

La nostra intenció amb aquesta aplicació web és oferir-vos una experiència immersiva i completa, on pugueu explorar i descobrir tota la riquesa de la història i el present del nostre Club. Amb panells interactius, teniu l’oportunitat de viatjar en el temps i conèixer l’evolució del club, des dels seus inicis fins a l’actualitat. A més, amb informació detallada sobre cadascun dels equips i l’historial de totes aquelles persones que han format part del nostre Club. Així mateix, el nostre catàleg de fotos i documents històrics us convida a endinsar-vos en moments significatius i records inoblidables que han marcat la trajectòria del nostre club.

En resum, aquesta aplicació web és un testimoni viu de la nostra història i un homenatge a tots aquells que han fet possible el nostre llegat esportiu. Us convidem a gaudir de tota aquesta experiència i a continuar sent partícips de la nostra història.

La voluntat del club és mantenir viva aquesta aplicació web actualitzant les dades quan encetem una nova temporada o quan disposem de noves fotos o material d’arxiu.

Des del club fem una crida a totes aquelles persones que tinguin material d’arxiu (fotografirs, vídeos, documents, fitxes, estadístiques, etc.) que es posin en contacte amb nosaltres per vehicular les donacions i el seu tractament per fer crèixer l’arxiu digital del nostre club.

Per a més informació, envia’ns un correu electrònic a club.basquet.la.garriga@gmail.com.

Si no ho visualitzeu correctament accediu al següent enllaç.

Recull de premsa sobre l’exposició

  • Reportatge sobre la inauguració de l’exposició a VOTV (22/11/2023)
  • Article sobre els 50 anys del club al 9nou (20/10/2023)
  • Article sobre homenatge als primers equips del club al 9nou (27/10/2023)
  • Article sobre els 50 anys del club al 9nou (01/12/2023)
  • El Club Bàsquet la Garriga celebra 50 anys d’història a Radio Silenci (09/01/2024)
El passeig Esportiu – Radio Silenci. Programa dedicat a parlar sobre l’exposició dels 50 anys del Club. A partir del minut 16:45. Emès el 20/11/2023.

Reportatge fotogràfic

Recull de fotografies del dia de la inauguració de l’exposició «La nostra història, el nostre futur: 50 anys. Club Bàsquet la Garriga 1973-2023» (17/11/2023)
Autor: Ramon Ferrandis

Vídeo passejada per l’exposició